Geef uw vakantiehuis een make-over!

In de concurrerende vakantiemarkt van vandaag kiezen gasten voor comfort en stijlvolle accommodaties. Ze zijn verder gegaan dan het traditionele en onpersoonlijke hotelverblijf. Ze willen het gevoel van thuis.

Wanneer een klant op zoek is naar een vakantiewoning om met vrienden of familie te verblijven, zoekt hij naar een vakantiewoning met een lichte, moderne stijl. Hun eerste indruk zal zonder twijfel zijn, door de foto's die geplaatst zijn en hoe uw huis eruit ziet. Als ze het leuk vinden wat ze zien, zullen ze waarschijnlijk informeren naar de beschikbaarheid.

Als u al eigenaar bent van een vakantiehuis dat moet worden bijgewerkt / eenvoudige touch-up of in het proces van het kopen van een binnenkort, na te denken over hoe u wilt dat het ingericht en gemeubileerd. Onthoud dat dit een grote invloed zal hebben tussen het hebben van terugkerende gasten en het verhogen van uw huurinkomsten - of niet.

We beseffen dat dit voor sommigen een moeilijke taak kan zijn, maar woningstyling kan ook heel leuk zijn!

Ons advies is dat u eerst nadenkt over de huidige uitstraling van uw eigen vakantiehuis en hoe u die zou willen veranderen. Kijk vervolgens naar foto's van enkele recentere en populaire vakantiehuizen en hoe hun inrichting eruit ziet.

De trend van vandaag is wit-op-wit interieurs. Waarom? Omdat het uw vakantiehuis er zomers, eenvoudig en ruimtelijker uit laat zien en een frisse, schone uitstraling geeft.

Laten we beginnen met elke indeling...


Keuken - De meeste huizen hebben tegenwoordig keukenkastjes die tot het plafond reiken. Als uw huis echter lagere kastjes heeft, plaats er dan wat verspreid traditioneel gekleurd keramiek op om indruk te maken, maar maak het niet te vol. Net genoeg om de aandacht te trekken. Zet op de toonbanken een of twee (niet te grote) manden met wat bloemen/planten of vers fruit om het een warme welkoms uitstraling te geven.


Woonkamer - Als uw gordijnen zwaar zijn, probeer ze dan te vervangen door lichte en witte gordijnen. Voeg plafondrails toe (dit type rail laat de muur hoger lijken). Witte gordijnen maken elk raam zachter en zorgen voor een vleugje privacy in elke kamer. Het is genoeg om elke sfeer en ruimte op te vrolijken. Zet wat groene planten met opvallende potten (in natuurlijke vezel, ziet er geweldig uit en zijn trendy!) bij een groot raam of als uw raam niet groot genoeg is, er net onder.

Als uw meubilair donkerder is, voeg dan een paar accenten van neutrale meubels toe - een elegante maar comfortabele crèmekleurige chaise-longue met een paar felgekleurde kussens (wees niet bang om geometrische patronen met bloemen te combineren) en een even lichtgekleurde fauteuil tegenover de chaise-longue, of aan de zijkant ervan met een klein maar stijlvol bijzettafeltje. Het creëert een gezellige ruimte waar vrienden en familie gemakkelijk kunnen samenkomen en praten. Het is ook functioneel omdat het zitplaatsen toevoegt. Een zacht gekleurde lamp in de buurt creëert de definitieve avondsfeer. Door wat witte bloemen en boeken op de salontafel (en in het hele huis) te zetten, wordt de sfeer lichter en comfortabeler. Vervang de oudere muurschilderingen door een paar leuke neutrale kleuren - zand, crèmekleuren, groentinten en praktisch alle verschillende blauwtinten. De muren zullen er opgefrist uitzien.


Slaapkamer(s) - Probeer voor de ouderslaapkamer neutrale warme kleuren - zacht geel, steen en groen. Het maakt niet uit wat voor soort meubels u al heeft, deze tinten passen prachtig bij elke stijl en nodigen uit tot een rustgevende en ontspannen slaap. Als u een beperkt budget hebt en de meubels niet wilt veranderen, vervangt u gewoon de decoratieve kleden en kussens. Voeg een vleugje van een neutrale kleur toe - dat kan verf zijn of een aantrekkelijk behang met patroon - op de muur achter het hoofdeinde om de kamer die WOW-look te geven. Een lang crèmekleurig tapijt dat onder het bed uitkomt, zorgt voor extra comfort. Indien mogelijk, upgrade uw bijzettafellampen naar een eenvoudige crèmekleurige met zacht licht. Zet een fauteuil bij het raam, zodat u een leeshoek met natuurlijk zonlicht hebt. Ook hier raden we witte lichtgewicht gordijnen aan.


In de andere slaapkamer(s) staan, indien mogelijk, altijd 2 losse bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden als dat nodig is. Een lang, gecapitonneerd hoofdeinde dat beide bedden deelt en een stijlvol, maar eenvoudig, bijzettafeltje ertussen. Kies een elegante bijzetlamp met een zacht licht. De decoratieve spreien en kussens moeten weer in een zachte neutrale kleur zijn en een groot vloerkleed dat beide bedden deelt. U kunt ook één vloerkleed in een felle kleur ertussen leggen. Plaats een plank in dezelfde felle kleur aan de tegenoverliggende muur die kan worden gebruikt voor extra opslag door een aantal dozen van natuurlijke vezels toe te voegen. Een hoekspiegel over de hele lengte van de voet voegt diepte toe en geeft uw gast of familielid het gevoel dat u aan alles heeft gedacht voor hun comfort!


Badkamer(s) - Alleen al door een kleurrijke plank of een fleurig hoekkrukje toe te voegen, ziet uw badkamer er anders en functioneel uit. Voor badkamers met een gebrek aan opbergruimte kan dit een zegen zijn! Het plaatsen van wat nautische/touw/natuurlijke vezel accessoires (past geweldig bij een stranddecor!) zal de badkamer ook vrolijk doen lijken. Als er genoeg muurruimte is, brengt het ophangen van een lange spiegel licht en diepte in deze ruimte.

Zelfs als uw vakantiehuis maar een korte periode wordt gebruikt, kunnen kleine en goedkope veranderingen een enorm verschil maken!

Veel plezier!


Recent Posts

See All

Giving your Holiday Home a Makeover

In today’s competitive holiday market, guests choose comfort and stylish properties. They have gone beyond the traditional and impersonal hotel stay. They want the feel of home. When a client is look